Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Η καλή μας θεατρολόγος, Δώρα Ψαλλιδάκη, ετοίμασε και εφάρμοσε στην τάξη ένα θεατρικό παιχνίδι για τη διατροφή.  Μιας και όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τα λούνα παρκ, εκείνη τους ταξίδεψε σε ένα λούνα παρκ διαφορετικό από τα υπόλοιπα, εκείνο των γεύσεων.  Η αρχή έγινε με τις απαραίτητες ασκήσεις ενεργοποίησης.




Έπειτα οι μαθητές εξερεύνησαν τον χώρο ρου Λούνα παρκ και γεύτηκαν με την φαντασία τους λιχουδιές που προσφέρει.



Στη συνέχεια παρίσταναν τα λεπτά και κορδωμένα μακαρόνια που ξαφνικά ο μάγειρας τα ανακατεύει και κολλάνε μεταξύ τους.




Έπειτα με το σώμα τους αναπαρίσταναν τη ζύμη του ψωμιού που φουσκώνει.




Ακολούθησε κολύμπι στο.....γάλα μιας και τα παιδιά μας μεταμορφώθηκαν σε λαχταριστά δημητριακά.  Οι κολυμβητές όμως αναστατώθηκαν όταν ένα τεράστιο κουτάλι μπήκε στο γάλα και απειλούσε να τους φάει.


Στη λίμνη των πρωτεϊνών τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ψαράκια που κολυμπούν αμέριμνα στην λίμνη μέχρι που ένας ψαράς με την απόχη του πάει να τα πιάσει.  Έπειτα έκαναν τις κότες οι οποίες έτρωγαν γύρω από τη λίμνη, γεννούσαν τα αυγά τους και έτρεχαν να τα προστατεύσουν από τις άγριες διαθέσεις του νοικοκύρη.





Στη συνέχεια μπήκαν στο τρενάκι των κακών λιπαρών.  Γύρω τους υπήρχαν διάφορες τροφές γεμάτες λίπη  κι εκείνα προσπαθούσαν να αντισταθούν.  Τελικά όμως δεν μπόρεσαν, τις έφαγαν και αρρώστησαν.  Έτσι μπήκαν στον τροχό των βιταμινών κι άρχισαν διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά για να γίνουν καλά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου