Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΔΑΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ

Μυστήριο αποτελεί η εξαφάνιση του γάτου Δαρείου, του γνωστού διατροφολόγου της περιοχής του Γαζίου Τίτου Τιτομιχελάκη και η τάξη μας έχει κληθεί να το εξιχνιάσει.  
Ο κύριος Τίτος είναι πολύ γνωστός διατροφολόγος και βοηθάει παιδιά και γονείς να μάθουν να τρώνε σωστά για να έχουν υγεία και μακροζωία..  Ο Δαρείος είναι ένας γάτος λεπτός υγιέστατος, με πράσινα ματάκια, γκρίζος με γυαλιστερό τρίχωμα, γούνα τόσο απαλή και κόκκινο λουράκι.  Είναι τόσο όμορφος που όταν καθόταν ακίνητος στο παράθυρο έμοιαζε με ψεύτικος. Χόρευε συχνά όταν το αφεντικό του έκανε πρόβες με την κιθάρα του και ήταν πολύ δραστήριος.  Επίσης διάβαζε ήταν και έξυπνος, σωστή διάνοια!!  Είχε πάρει μέρος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ομορφιάς και εξυπνάδας ζώων και είχε βγει 4 φορές πρώτος.  Το αφεντικό του καμάρωνε τόσο γι’ αυτόν και  τον αγαπούσε πάρα πολύ.  Ήταν η παρηγοριά του και η παρέα του καθώς η οικογένειά του έμενε στο εξωτερικό. Τώρα,  όμως, είναι τόσο στενοχωρημένος που δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανένα! Την ημέρα της εξαφάνισης ο Δαρείος ήταν μόνος του για μέρες στο σπίτι τους στην περιοχή του Γαζίου καθώς ο Τίτος ασχολείται και με τη μουσική και είχε φύγει από την Κρήτη για συναυλία. 
Οι μαθητές οργανώνουν τις πληροφορίες της εξαφάνισης σε εννοιολογικούς χάρτες για να γράψουν ένα άρθρο και να το στείλουν στις τοπικές εφημερίδες ώστε όλοι να μάθουν για την εξαφάνιση.  Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ομάδες.  
Η 1η οργάνωσε την περιγραφή του Δαρείου.

Η 2η την περιγραφή του κυρίου Τίτου.

Η 3η έθεσε ερωτήσεις γύρω από την υπόθεση.

Η 4η οργάνωσε τις κυριότερες πληροφορίες του άρθρου.

Η 5η δημιούργησε αφίσες για την εξαφάνιση.

Έπειτα με τη βοήθεια των εννοιολογικών χαρτών χωρίστηκαν σε ομάδες των δυο και έγραψαν το άρθρο σχετικά με το περιστατικό.







Και ιδού τα άρθρα των παιδιών:





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου